Wednesday, May 19, 2010

new experimental of Broga Hill....



it was my 1st visit to Broga Hill.....mmg syookkk....!!!!
punye la excited nk g kan..kul 4.45 pg lg aku dah bangun...huhuh
then aku siap2...kul 5.40 pg aku kuar umah...mlm tu aku stay umh abg aku...ye r klau aku grk dr umh klang kul bpe lak kan aku nk bgn...huhuhuh...then aku tggu abad ngn farisha kat petronas area umah abg aku tu...agk lme r tggu diorg...huhuhu...then kul 6 lbih bru diorg smpai...huhuh....

aku ingt jauh sgt la dr umh abg aku tu...upenye dkt jew...dlm 20 mnit r...huhuhu...ktorg grk naik stu keta jew...deal ngn topek jmpe kat area broga...smpi je kat kaki bukit time tu gelap gelita lg...huhu...tp dh pnuh dh keta tpi jln nk msuk broga tu...adoii...pnye la rmai...ktorg tgk kat ats dh bnyk flashlight camera kat puncak...gilerr r...kul bpe la diorg nie naik ats tu...huhuh....

kul 6.30 ktorg start hiking...perrgghh...trek nak naik broga nie mmg mencabar....x taw la bg org lain kan...tp bg 1st timer cam aku nie...mmg mencabar...:)
sebelum smpi ke puncak yg pertama tu...trek dye mmg style...hahaa...tp bler dh smpi kat 1st peak tu...dh kurg r...jln pn dh x curam sgt...view pn dh cun...huhuhu...mse kat trek yg mencabar tu...aku sbnrnye dh give up dh...hahahaha....tp bler dh smpi kat 1st peak tu...perrgghhh...mmg smngt nak naik smpi puncak...kekeke....

kat 1st peak tu ktorg lepak2 jap...snap2 pic jap...huhuhu....then bru naik 2nd peak....pg tu dpt gak tgk sunrise...hehehe...mmg excited r...ktorg smpi last peak dlm kul 8 lbih r...last peak pn leh thn gak....ktorg kne pnjt btu yg besar...nsib baik de smngt 1 m'sia kan...so org2 kat sne pn tlg menolong r pgg tali yg dah ade kat situ...

pengalaman nie mmg paling berharga buat aku...at least ade gak xtvt yg bermanfaat yg aku buat dlm hidup aku...hehehe....kalau boleh mmg nak buat xtvt mcm nie selalu...tp mse mencemburui aku..hahaha...:D

impian aku sbnrnye klau bleh nak pgi lg kat broga nie...dgn org tersayang...kekeke...hopefully impian aku tu tercapai la...wakakakak...and klau de org yg tersayang r...hahaha...



2 comments:

  1. huh!! nyampah sbb aku xikut...xpew2...tguuuuuuuuu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...